ABLON Business Run – 5km -16:59

Ma céges váltóval indultam az ABLON Business Run-on a Városligetben. Ez annyit tett, hogy rám 5km várt (2 kör), míg a többiek 1-1 2,5km-es kört futottak.
Jó korán kint voltunk a ligetben, mert Editet is be kellett nevezni az egy órával korábban kezdődő Fun Run-ra. Bemelegítésnek 2 részben futottam összesen 5km-t, majd befurakodtam a mezőny elejére. A második sorban aztán kivártam a rajtot, ami igencsak sokáig elhúzódott.
Előzetesen úgy számoltam, hogy olyan 6 futó biztos van, aki meg fog verni, ezért a 10. hely környékére lőttem be magam, hisz mindenkit tuti nem ismerek a mezőnyből.
A rajt után aztán a 12. helyen számoltam meg magam és nem nagyon távolodott tőlem a mezőny, amitől kicsit megijedtem. 1km után már a 10. helyen futottam és még mindig az orrom előtt volt a boly benne Gajári Dáviddal, amiből arra következtettem, hogy kicsit elfutom a verseny elejét. Az első kör végén 8:16-nál voltam, már a 8. helyen, de úgy érzetem ekkor, hogy a tempó pont jó lesz. Olyan 3,5km-nél már nem így éreztem, el is ment mellettem egy ember. Kicsit szenvedősen küzdöttem tovább, még mindig 10 méterrel Gajári Dávid mögött, de olyan 4km-nél elkezdett csökkenni a különbség, majd el is mentem mellette és egy másik srác mellett.
A vége se volt könnyebb, de azért bejöttem a 7. helyen és az időm 16:59 volt saját mérés szerint.
Váltótársaim (Holczer Péter és Kemény András) aztán szintén nagyot küzdöttek és végül 37:45-el végeztünk. Kategóriánkban ezzel az 5. helyen végeztünk.
Levezetésnek 1km-t sikerült futni, de azt is jó sokára.
Úgy tűnik a táv mégis megvolt 5km, mert senkinek nem sikerült a 15 percet megközelítenie, sőt talán 16 percen belül se futott senki, pedig voltak egész jó futók. A 16:59-es időmmel elégedett vagyok. Nem hittem volna, hogy ilyet tudok futni, bár azért arra számítottam, hogy 17:30-on belül leszek.
Jó volt ez az üzleti futás, örülök, hogy elindultunk.
 
Összesen 11km, 46:59
 
Max. pulzus: 186
Átlag pulzus: 179

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.