Szentendre Kupa Ausztria – Brennbergbánya

A Szentendre Kupa – Ausztriára leginkább azért jöttem el, mert jó terepen akartam versenyezni, ami nem megszokott és persze a vasárnapi világranglista futam is mozgatott.
Egy kissé bekavart a bordám, de azért tegnap már nem volt kérdés, hogy eljövök és el is indulok. Abban nem voltam csak biztos, hogy tudok-e majd viszonylag normálisan futni.
Bemelegítésnek bő 2km-t futottam, ami alatt éreztem, hogy nagyon nagy gond nem lesz. A bordám miatt tudok futni, bár folyamatosan érzem. Az sokkal jobban zavart, hogy a 3 nap kihagyás miatt kissé kapkodtam a levegőt és nem pörgött a lábam. Célom a mai napra nem volt, csak szerettem volna a hibákat minimalizálni.
Az egyes nagyon közel volt és nem lehetett elrontani, majd a kettesre már figyelni kellett volna, no meg nem megijedni a fölfelétől. Elcsúsztam lefelé és azt hittem eggyel feljebb megyek át a rétfoltok között. Az útnál korrigáltam a hibát, de nem volt egy jó útvonal. (hiba: 0:30)

Szentendre Kupa - Ausztria - Brennbergbánya

A 3-as ponttól a hatosig minden rendben jött, bár igencsak éreztem, hogy nem megy jól a futás és a bordám is fájt kicsit, de nem hiszem, hogy lassított volna. A 7-es pontra aztán a nagy felfelében csak a futásra figyeltem, meg az irányra. Ki is értem jó helyre a kis réthez, de szemben akkora volt a hegy, hogy azt hittem rossz helyen vagyok. Úgy gondoltam a térkép alapján, hogy látnom kellene a kis völgyet, amiben a pontom van, de sehol sem volt. Elkezdtem jobbra húzni, majd mikor nem stimmeltek a dolgok, akkor balra. Végül úgy döntöttem, hogy felmászok a hegyre, mert mégis jó helyen kell lennem. Meg is lett a pont, de jó sok bizonytalankodás és ide-oda rohangálás után. (hiba: 1:10)
Lefelé nagyon nem esett jól futni a bordám miatt, de a bokám is féltettem kicsit. A 10-es pontra menet kicsit elcsúsztam jobbra, így nem az ösvényről támadtam a pontot. (hiba: 0:20)
A 11-re nem jól jöttem ki a fenyvesből, majd a pont fölé szaladtam. (hiba: 0:20)
Egy apró hibát a 12-re is vétettem, mert nem éreztem a fedettséget és jobbra mellémentem a pontnak. Elég buta hiba volt, mert ha magabiztosabban megyek az eredeti irányba, akkor pár méter után megláttam volna a pontot. (hiba: 0:20)
Innentől kicsit küzdősebb szakasz jött, amiben szerencsére nem nagyon hibáztam, de nagyon nem haladtam. A 3 nap kihagyás elég volt, hogy ennyitől kidurranjak. A 19-es pontig minden rendben ment tájékozódás szempontjából, majd a 20-as pontnak jobbra mellécsúsztam. (hiba: 0:20)
A 22-re volt még egy kis bizonytalankodásom pontközelben és nem egyenesen a pontra futottam. (hiba: 0:10)
Innen viszont már megoldottam a feladatot és a rövid átmenetekben nem hibáztam semmit.
Levezetésnek visszakocogtam a versenyközpontba és csak ekkor kezdtem el igazán érezni, hogy a bordám még nincs teljesen rendben. Elmúlt a versenydrukk és máris sokkal rosszabb volt futni.
A mai napot megnyertem, de ezen kívül nem nagyon lehetek elégedett. Szerencsére a bordám már kezd rendbejönni, de a tájékozódás csapnivalóan ment és a futás is igencsak nyögvenyelős volt. Ez utóbbin mondjuk nem csodálkozom.
A sok apró hibám viszont ki kell szűrni, mert összességében rengeteget lehet bukni ezekkel. Most is maradt a pályában összesen 3:10.
No azért nagy baj nincs. Tudok futni, remélem pár nap múlva semmi sem hátráltat már és végre a lényeggel foglalkozhatok.
A mai nap nekem tetszett. Igazából ezt vártam. Szép erdő, sokpontos pálya és a szeder sem zavart annyira verseny közben.
Holnap jó lenne megtartani az összetett első helyet és olyan világranglista pontot futni, ami befér a legjobb 4 közé, azaz előrelépést jelent. Ez nem tudom, hogy rajtam múlik-e. Nem ismerem az osztrákokat, akik holnap indulni fognak és még azt sem tartom kizártnak, hogy túl kicsi lesz a mezőny ahhoz, hogy egyáltalán lehessen pontot futni.
 
Összesen 10km, 350 szint, 58:31
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.