Vadászrajt után egy fél pálya jól ment

Igen érdekes rajtlista alakult ki az első 2 nap alapján, mert mögöttem egy egész komoly társaság indult igen közel. Maki, Forrai Miki és Werner Peti is 1 percen belül rajtolt el mögöttem, ami azért csak felpiszkált kicsit.
A bemelegítés nem volt valami sok, de azért 2km meglett és bár nem éreztem úgy, hogy a bokámnak semmi baja egészen komolyan nekiestem a pályának. Kicsit éreztem, hogy jobban is bemelegíthettem volna, de hamar belerázódtam.
Az egyest a nyiladék-elágazásban lévő pontról fogtam meg, amiről ugyan sejtettem, hogy nem az én pontom, de azért csak ránéztem. A kettestől aztán minden simán ment és a négyesre menet már azt hittem, hogy a mögöttem rajtoló vonat nem fog utolérni, mikor a pont előtt észrevettem mögöttem Werner Petit.
Innentől kicsit alábbhagyott a lelkesedésem, de a tempó nem nagyon csökkent és hiba nélkül fogtuk a 5-ös pontot is, amire menet kielőztük az éjszakai bulizástól szétcsúszott Skulót. Innentől végig Werner Petivel futottunk, de én azért a magam feje után mentem és választottam útvonalat. A hatos pont előtt billent meg először a bokám, ráadásul a klasszikus módon oldalra, de tartottak a bokaszalagok, így csak egy picit éreztem meg, de azért óvatosabb lettem.
A 7-es pontot teljesen jól fogtuk. A kisösvényre beugrottam, majd azon a kis réteknél vágtam be a pontra, ami egyből meglett, akárcsak a 8-as pont, amire menet kifejezetten élveztem a fenyvesben futást. Itt követtel el a mai nap első hibáját, mert elnéztem melyik pont jön is kirongyoltam a fenyvesből és Werner Peti is jött utánam. Már a tiszta részben voltunk, mikor feltűnt, hogy nem kellene a kisrétnek balra lennie tőlem. Baromira bosszantott a dolog, de innen azért már egyből meglett a pont. (hiba: 0:50)
A tizesre már éreztem, hogy kezdek kidurranni, mert nem igazán pörögtem a sík részen sem, ráadásul elcsúsztam jobbra és elég lassan korrigáltam. (hiba: 0:30)
A 13-as pontig aztán megint minden ment hiba nélkül, de a rétre kiérve becsúszott egy kis hiba. Láttam balra a gyanús bokrot és később a pontot is, de én egy másik bokorhoz vártam a pontot, így csak kis kerülővel és lassan fogtuk végül meg. (hiba: 0:30)
A 15-ös pontra aztán egész jól haladtam a réten, bár néhány buckásabb részen azért nem esett jól a futás, de a pont előtt korán bevágtam és egy korábbi betontömbhöz rohantunk oda és ott is értetlenkedtünk egy darabig, mire kapcsoltam és megfogtam a pontot. (hiba: 0:30) A 16, 17 aztán már rendben jött, bár itt a futással akadtak gondjaim. Finoman szólva nem kedvezett nekem az árkos, néhol magas füves talaj. Rövid átmenet jött, de nekem sikerült bizonytalankodnom, így itt is maradt benne egy kicsi. (hiba: 0:10)
Sajnos a 19-re még többet hagytunk benne, mert eleve bizonytalan voltam és még egy nem jelölt gödörhöz is odarohantam. (hiba: 0:30)
Nem szakadt meg a hibasorozatom, mert a huszasnak is mellémentem kicsit és Werner Peti szólt, hogy balra van a pont. (hiba: 0:10)
A 21,22 jól jött és nem is kaptam sokat ezekben az átmenetekben, majd rossz irányban jöttem ki a 22-es pontról és egészen elfordultam jobbra. Mikor a tájolóra néztem közel 90 fokban kellett kanyarodnom, hogy korrigáljak és nem is nagyon tudom, hogy pontosan hol mentünk. Ez akkor elég gáz volt, mert azt se tudtam kitalálni, hogy az erdőbe hol mentünk be és csak azt tudtam balra kell húzni a pont irányába. Ehhez képest egész jól megúsztuk, mert bevillant a pont, ami szerencsére nem a gödör alján volt. (1:00)
Úgy tűnik nagyon elfáradhattam, mert elcsúsztam a következőre is és már kicsit túl is futottam a ponton, mikor visszakanyarodtam érte a fent ácsingózó Zsebe Istiék hatására. (hiba: 0:30)
A következő pontot Isti mögött futva fogtam, majd még sikerült a gyűjtőre menet is elcsúszni, így elég bénára sikerült a pálya vége. (hiba: 0:20)
Werner Peti nem akart hajrázni, mert azt mondta, hogy én voltam ma a jobb, így én jöttem be előbb. Tulajdonképpen a mai napból helyezés szinten kihoztam a maximumot és a pálya első felével elégedett is vagyok, valamint az is jó, hogy a második felében tudtam küzdeni annak ellenére is, hogy a bokámnak nagyon nem tetszett a dolog. A sok hiba viszont elég gáz a második felében a pályának, mert az 5 perc egy ilyen gyors és nem is túl hosszú pályán nem megengedhető. Jellemző, hogy már megint akkor futottam egész normálist, mikor még csak nem is rangsoroló a verseny, de legalább edzésnek jó volt és talán a jövőben sikerül a hibákat is elkerülnöm és ha a bokám se lesz már rossz, akkor ebből egész jó eredmények is kisülhetnek.
A kilométerátlagom így is 6 percesen belül volt, ami a hibák nélkül 5:30 alá is befért volna. Az azért már szép lett volna.
 
Összesen 14km, 150 szint, 76:00
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.