Váltakozó futás Lőrincen

A mai nap olyan szempontból rémálom volt, hogy megint 8 órakor tudtam elkezdeni az edzést.
Álmos vagyok és a megmaradt kis szabadidőmben leginkább csak dögleni lenne kedvem, de azért csak nem hagyhatom ki az edzést, így ma is nekiindultam.
A tegnap kihagyott váltakozó futást terveztem ma megcsinálni, így bő 3km után belekezdtem a 2 perc gyors / 1 perc lassú erőltetésébe. Azért döntöttem emellett, mert valami hosszabbat akartam futni és ez még pont olyan táv, amit elvileg egész jól meg tudok futni.
Nem mondom, hogy száguldottam, de azért egész jól haladtam és összesen 7 ilyen sorozatot csináltam végig, tehát 21 perc volt az egész váltakozó szakasz. Ezt 156-os átlagpulzussal tudtam le, de a max. se volt 170 felett, amit már közben sem értettem. Sehogy sem akart a pulzusom magasabbra menni, olyan érzés volt már a 160-as pulzus is, mint máskor a 170 és a lassú szakaszokon is meglepően alacsony volt a pulzusom. Egy kicsit gyanakodtam is a Polár órám elemeire, de azért a vége felé már láttam 169-170-es pulzust, ami már hihető.
Az útvonalam egyébként a megszokott Alacska kerülő 12km-es köröm volt.
Innen egy kis kerülővel terveztem visszafutni, hogy a 14km is meglegyen, de aztán a hasam kezdett vacakolni, így a fenyvesben tett karika után inkább gyorsan hazafelé vettem az irányt. Az edzés végül 13km lett, de nem hiszem, hogy ezen az 1km-n bármi is múlna.
A lényeg, hogy bármilyen nehezen is esett, de ma is kimentem edzeni és egy egész kemény váltakozó szakaszt is beiktattam a futásba.
 
Összesen 13km, 60:26
 
Max. pulzus: 170
Átlag pulzus: 145
Megnyugvási: 36 (134/98)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.