Futapest Crossfutás – Lovasberény

Mivel ma egy gyorsabbat akartam futni, így átruccantam a Vértes másik oldalára a Futapest Club crosszfutására Lovasberénybe, hogy egy lendületes 10km-es futást nyomjak a hosszabbik távon.
Nem terveztem elrohanni a versenyt, de azért egész jól bemelegítettem és futottam szűk 5km-t ami még jól is esett. A rajtnál aztán direkt nem álltam az első sorba az amúgy nem túl népes mezőnyben és már az első 100 méteren lemaradtam az akkor kialakulni látszó 5 fős élboly mögött. Fél kilométer környékén azon kezdtem gondolkozni, hogy nem csináltam valami túl jól a dolgot, mert most az élboly mögött, ám a mezőny előtt futok egy egész nagy légüres térben és így végig egyedül fogok menni. Egy kicsit felpörgettem a tempót, hátha visszaérek az előttem futókra, de ekkor már a pulzusom 170 fölött volt és nem is közeledtem hozzájuk, így ez egy erőtlen kísérlet maradt. Úgy 2,5km környékén aztán utolért hátulról egy srác, aki azzal a lendülettel el is ment mellettem, ám ekkor már én is kezdtem felzárkózni egy fiatal srácra, aki vélhetően elfutotta az elejét. A 3km-es tábla mellett 11:30-nál mentem el, amit jónak ítéltem tekintve, hogy lankás emelkedő volt többnyire idáig és részben még földútnak is nehezen nevezhető ösvényeken ment az útvonal. Elfutottam a srác mellett, majd 4km után kicsit meglepődtem, mert igen komoly felfelék jöttek, amit lendületesebben kifutni igen kemény volt. Ez nem is ért véget csak úgy 5,5 km tájékán, majd már 4 perceseken kívül (24:25) értem a 6km-es táblához.
A lefelét már nagyon vártam ekkor, de igazából nem lehetett kihasználni a lejtőt sem, mert hol túl meredek volt, hol túl kis utakon vitt, ahol a vízmosások és a fű miatt nem mertem teljesen elengedni magam, de nem is nagyon lehetett volna.
A 8km-es táblánál aztán már láttam, hogy meglesz a 4 percesen belül átlagtempó, mert 31:35-nél haladtam el mellette. Innen még egy kicsit szenvedős volt a futás, mert nem akartam engedni a tempóból annak ellenére sem, hogy fáradtam már, ráadásul a meleg is ekkor kezdett ütni.
Azért kibírtam a végét és így 39:08-al a 6. helyen értem a célba. Mértem egy megnyugvási pulzust, ami az ilyenkor szokásosnak megfelelő lett: 36 (180/144)
A versenyt amúgy Beda Szabolcs nyerte 35:09-el és az őt üldöző 3 fő is 36-on belül ért be a célba, de szerintem még az 5. is 37 körül jöhetett, így afelől nincs kétségem, hogy a helyemen végeztem. Tudtam volna kicsit jobbat futni, de annyival nem, hogy előrébb végezzek.
Ez így pont ideális volt, sőt még talán egy kicsit túl kemény is, de erre igazából számítottam is. A versenyszellem akkor is visz előre, mikor nem akarom.
Szabolcsot amúgy még a Honvéd pályás Zemen Jani féle edzésekről ismerem. Vele és a 4. helyen célba érő Hajduska Balázs társaságában (vele a Margitán futottunk együtt a télen egy darabig) mentünk el levezetni és mivel Balázs 100km-es VB-re készül, így ez egy kicsit hosszúra sikerült.
Meglepően jólesett viszont ez az 5km levezetés, nem bánom, hogy végül ilyen sok lett.
Hasznos volt ez a mai nap és élveztem is. Nem volt unalmas, mint egy átlag edzés és még kemény is volt.
A 10km-en 4 percesen belül tudtam futni, ami nekem a kb. 140 szint mellett most egész jó. A 172-es átlagpulzust ennyi ideig tartani pedig igen jó edzés.
 
Összesen 20km, 140 szint, 88:52
 
Max. pulzus: 180
Átlag pulzus: 160
Megnyugvási: 36 (180/144)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.