10km 4 percesben Szilágyi Tibivel

Ma Tibivel mentünk futni, ahogy tegnap megbeszéltük és nekem nagyon nem esett jól munka után hirtelen elindulni. Kicsit bennem van a hét eddigi részében nyomott keményebb edzések nyoma is, így egyáltalán nem vágytam a mára tervezett 10km lendületes futásra, ami 4 perces ezreket jelent aszfalton. Tibi legalábbis ezt tervezte.
A plus áruháznál találkoztunk és Síkvölgy felé indultunk és elég hamar nekiindultunk a 4 perces tempónak, amit Tibi órájával igen pontosan be lehet lőni. Persze azért ingadozott a tempó 3:55 és 4:10 között a terepviszonyoktól függően.
Aszfalton mentünk és a kocsik csak úgy suhantak el mellettünk, nekem pedig elég szenvedősen ment a futás és mikor megtudtam, hogy Tibi bő 12km-t akar futni, kicsit meg is ijedtem, hogy nem fogom bírni. A rugógyár felé menő út elágazásánál fordultunk és szerencsére megálltunk pár percre pihenni kicsit. Mondjuk egy ilyen lendületes futásban alapból nem szerencsés egy ilyen pihenő, de most annyira kész voltam, hogy minden lazításnak örültem.
Visszafelé aztán már jobban ment és talán még a tempót is én diktáltam, sőt volt, hogy 3:45-ről úgy kellett visszaállni a 4 percesre. Azért ez sem esett nagyon jól, de letudtam és ez örömteli.
Levezetésnek Tibi nem szokott sokat hagyni, így most is csak 8 perc jutott.
Összességében volt egy 40 perc körüli 10km-es szakasz a mai edzésben (167-es átlagpulzussal) és ez nem is olyan rossz a hullámzó terepet figyelembe véve. Jók az ilyen futások, de azért máskor igyekszem majd úgy igazítani, hogy ne ennyire fáradtan csatlakozzak egy ilyen edzéshez.
Tibivel tényleg elég egyformán bírjuk az edzéseket, így ha minden jól alakul, akkor Gerivel és vele sokat fogok tudni edzeni és még a résztávokra is lesz egy tatabányai futótársam.
Holnap viszont már mindenképpen pihenek, mert nagyon rámfér, főleg a szombati 15km-es bükki pályát tekintve.
Azthiszem most kipróbálom, hogy mi sül ki abból, ha úgy indulok neki a pályának, mintha rövidtáv lenne. Nincs értelme spórolnom az erőmmel, hisz egyáltalán nem tétverseny a mostani és legalább megtudom mit bírok kemény versenytempóban.
 
Összesen 13km, 80 szint, 56:02
 
Max. pulzus: 174
Átlag pulzus: 161

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.