Hosszú futás új futótárssal

Ma Gerivel és az egyik atléta társával, Szilágyi Tibivel mentünk futni egy hosszabbat. 20km-t terveztek a srácok hegyen, amitől egy kicsit tartottam, mert rég nem mentem hosszabbat, ráadásul tegnap kicsit nyomtam is az edzést.
Tibi félmaratonra készül, de szerencsére még nem tart olyan szinten, hogy ne bírjak elfutni vele, bár pörgősebb részeken lehet le tudna tenni.
A nagyvölgy felé indultunk és úgy alakult, hogy az elején én álltam előre és nem is ment olyan rosszul, de nem erőltettem különösebben. Félúton 9:17-nél voltunk (160-as átlag), ami nem is rossz idő, de azért a hétfői rekordtól jócskán elmarad, majd a második felében már Geri ment előre, Tibi pedig le is maradt. Egy kicsit soknak tartottam ezt a tempót egy huszas elején, de azért mentem Geri után, hisz alig ment gyorsabban, mint én az elején. A tetejére 15:39-nél értünk fel 165-ös átlagpulzussal, amivel sikerült 2 másodpercet faragnom az eddigi rekordomból és pont ugyanannyi volt a pulzusom, mint március 5-én.
Innentől azért visszavettünk a tempóból és beszélgetve haladtunk tovább Koldusszállás felé egy kellemes útvonalon. Még a dózer túloldalán is tettünk egy kört, majd úgy jöttünk vissza.
Tibivel megbeszéltük, hogy máskor is fogunk együtt edzeni, hisz nagyjából egy szinten lehetünk. Holnapra meg is beszéltünk egy 10-12 km lendületes futást, ami ugyan nekem lehet holnapra kicsit sok lesz, de mivel ma is jól éreztem magam és Tibi nem tűnt olyan vészesen erősnek bevállaltam.
A táv amúgy szűk 20km lett, amit Tibi Polar RS800SD órája mutatott.
Jó kis edzés volt ez, már kellett nekem egy ilyen hosszabb futás. Remélem máskor is nyomunk ilyesmit.
Azt kezdem nagyon nem érteni, hogy hirtelen mitől megy egész jól a futás. Ugyan elhagytam az antibiotikumot, de már előtte hétfőn is jól ment, úgyhogy nem találok rá más magyarázatot, mint hogy a pihenő lendített át egy holtponton és még bennem vannak a téli-tavaszi kemény edzések.
Remélem hamar összekapom magam és a Középtávú-Váltó OB-n még jobban fog menni a futás, akkor pedig már csak fejben fog eldőlni a dolog. Talán most azzal se lesz gond. Végre tudok teljesen pozitívan tekinteni előre!
 
Összesen 20km, 400 szint, 105:26
 
Max. pulzus: 172
Átlag pulzus: 151
Megnyugvási: 48 (135/87)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.