Semmelweis Ev.

A tegnapi nap után úgy voltam vele, hogy ma illene nyernem. Úgy gondoltam, hogy ha technikailag sikerül legalább úgy megoldanom a feladatot, mint tegnap és fizikálisan is odateszem magam, akkor ez sikerülni is fog, lévén, hogy ma jóval gyengébb mezőny volt, mint tegnap.
Bemelegítésnek szűk 3km-t futottam és még mindig azon bosszankodtam, hogy a hasamban az a húzódásszerű érzés még megvan.
Semmelweis EV. Térkép
Az egyes pontra nem igazán néztem meg, hogy pontosan, hogy kell menni, mert már a hármason gondolkoztam. El is döntöttem, hogy jobbról a völgyön felfutva fogom majd a 3. pontot. Az egyesre menet ennek megfelelően nem igazán voltam még képben és az első völgy környékén elég rendesen kellett térképeznem, hogy hiba nélkül fogjam a pontot. Kettesre kicsit balra ívelve mentem, majd próbáltam jó tempóban tolni tovább. Azért ekkor is agyaltam még az útvonalon és mikor balrább értem ki az útra, mint terveztem egy pillanat alatt áttértem a másik útvonalra. Persze ehhez kellett az is, hogy az aljnövényzet sem tűnt vészesnek. Ez nem lett volna még rossz döntés, ha a pontot sikerül jól megfognom. A két nagy völgyet pont jól megkerültem, de utána elcsúsztam egy völggyel hátrébb. Sajnos lassan kapcsoltam, hisz még egy ponthoz is lefutottam az oldalban és csak mikor nem stimmelt a kód jöttem rá hol vagyok. Kicsit nagy volt ugyanis a völgy és az aljában egy nagy út is futott. Innen visszafele már viszonylag gyorsan meglett a pont. (hiba: 3:00)
Kicsit megtörve indultam tovább és azon bosszankodtam, hogy még a végén Gyurkó Fanni is megfog és azért az nagy blama lenne, főleg akkor ha esetleg még el is bírna velem futni. A 4-5. pont azért sima úgy volt, bár a futás eléggé nem ment, majd a 6-ra megint útvonalat kellett választani. Baracsi Gábor ugyan elég sokat adott, de szerintem csak jól ment neki a futás, mert az útvonalam jónak tűnik most is. Hetes könnyű volt, hisz a határkaró és a gödör is megvolt az út mellett és onnan beugrani már nem volt nagy szám.
8-asra maradtam az úton ameddig csak lehetett, majd onnan simán jött a pont. 9-re kicsit alácsúsztam, de még így is nagyjából szintben tudtam fogni a pontot. (hiba: 0:10)
Tizesre nagyon nem esett jól a mászás, de nem hibáztam semmit. Nem is nagyon értem miért kaptam ilyen sokat ebben az átmenetben.
11-re nekem egyértelmű volt az útvonal, de itt is jól kikaptam, de ez megismétlődött a 12-re is. Itt megláttam Horváth Sanyit és úgy tűnik ez fel is pörgette annyira a tempót, hogy megnyertem az átmenetet. 14-re bevállaltam egyenesen és másztam a hegyre, ami szerintem bejött. Nem voltam valami gyors, de itt még úgy éreztem, hogy jó erőben vagyok és nem megy rosszul.
A 15-ös jóval lejjebb volt, mint a térképen jelölve van, így egy csomót mehettem lefele, pedig az útvonalam alapból jó lett volna.
A 16-ost én nyertem, szóval úgy tűnik úton még elég gyors vagyok, majd a 17 is rendben volt, bár ezt a pontot is rossz helyre tették, mert gyakorlatilag a völgy végében volt.
Kicsit óvatoskodtam a nagy lefelében, főleg, mert köves is volt, de messziről virított a szikla így a pontfogás már könnyű volt.
Nem igazán választottam útvonalat a 19-re, de a pont előtti völgynél még rendben voltam, mert előtte kereszteztem a nyiladékot és ezt akkor konstatáltam is. Innen aztán elcsúsztam balra és elég sokára találtam meg a pontot. Itt már kezdett a lábam is eléggé szétmenni a cipőben. Már mindenhol nyomott és tört a cipő, így nem voltam valami friss és szép komótosan fogtam végül meg a pontot. Kezdett nem érdekelni a dolog és már csak túl akartam lenni rajta. (hiba: 2:30)
Huszast szépen kifogtam érzésre, majd a 21 fölött elcsúsztam pár méterrel. Amúgy is oldalazni kellett és még a hiba is nagy volt, így nagyon nem volt már kedvem hajtani. (hiba: 2:00)
Itt utolért egy Finn srác és csak miatta nem hibáztam nagyobbat a gyűjtőre, mert elcsúsztam balra. (hiba: 0:20)
A befutón éreztem igazán, hogy nagyon nem megy a futás és nagyon szét vagyok esve. Nem is elsősorban a fáradtság miatt, hanem mert jól meggyötört a cipő.
Összesen hibáztam 8 percet és ebből ötöt a pálya legvégén. Kicsit le is tört ez a futás, mert azt hittem, hogy nem lehet gond egy ilyen rövid pálya, ehhez képest fáradtabb voltam, mint tegnap. Nem is esett jól a levezetés, ami csak annyi volt, hogy visszakocogtam a versenyközpontba.
Nagy következtetéseket nem tudok és nem is akarok levonni a mai napból, de az biztos, hogy a HOB előtt megáztatom a cipőmet egy patakban, vagy rálocsolok pár liter vizet.
 
Összesen 15km, 500 szint, 94:34
 

 M21A  (15)     10.2 km  350 m   22 ep      

1 62:56 Baracsi Gábor TTE Tipo Tájfutó és Környezetvédő
2 66:09 Mertanen Simo XLAP Lappeen Riento
3 66:31 Kerényi Máté KTK Kőbányai Tájfutó Klub
4 71:51 Töreky Ákos BEA Budapesti Egyetemi Atlétikai C
5 74:34 Harkányi Zoltán MEA Miskolci Egyetemi Atlétikai és
6 80:13 Torniainen Ilkka XLAP Lappeen Riento
7 80:55 Gyurkó Fanni ARA Alba Regia Atlétikai Klub
8 82:50 Tári Kornél ARA Alba Regia Atlétikai Klub
9 83:55 Turkka Tuukka XLAP Lappeen Riento
10 84:10 Gyimesi Zoltán TTE Tipo Tájfutó és Környezetvédő
11 86:23 Horváth Sándor MEA Miskolci Egyetemi Atlétikai és
12 89:23 Hegedűs Zoltán OSC Orvosegyetem SC
13 95:46 Tari Gábor ARA Alba Regia Atlétikai Klub
14 96:36 Nemesházi László PSE Postás-Matáv SE
15 114:28 Tornai Szabolcs MOM Hegyvidék SE-MOM Tájfutó Szako

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.