Tipóka Kupa parkverseny – Margitsziget

Reggel 72,1kg volt a súlyom.
Délután siettem Gyurikéákhoz, mert tőlük futottunk ki ketten Gyurival a Margit szigetre a Tipóka Kupa parkversenyre. Talán mostantól már részt fogok tudni venni ezeken a szerdai parkverseny, majd hegyi edzőversenyeken, már persze ha nem esik nagyon ki, jó edzésnek értékelem és nem is jön közbe semmi. Most a bemelegítés olyan bő 3km lehetett (15:14), majd neki is indultam a 8,7km-es pályának. Sajnos már csak fénymásolt térkép jutott, ami miatt a rétek eléggé nem látszódtak, mondhatni teljesen egybefolytak az erdővel.

Margitsziget - normál pálya

A bemelegítés egy kicsit kevés volt és elkelt volna pár repülő is, de sietni kellett, hogy világosban befejezzük a futást, ezért aztán hamar elindultam.
Egész sok aprót hibáztam, de ezek többnyire csak a bokrok rossz irányból kerülését jelentették, vagy apró és még időben korrigált melléfutásokat. Nem igazán tudtam keményen nyomni, pedig élveztem volna, ha pörög a lábam. Így is nagy élmény volt térképpel közel maximumot futni és hajtani, mint egy rendes versenyen, de éreztem, hogy nem tudom kifutni magamat.
Sajnos a pulzusmérő övét otthon felejtettem, így pulzusadatok nincsenek, de nem hiszem, hogy olyan egetrengetően magas értékeket produkáltam volna.
A pálya vége felé aztán sajnos hibáztam egy nagyobbat. A 25-ös ponton túlfutottam, valószínűleg azért, mert nem a térkép alapján próbáltam megfogni. Bemelegítés alatt már láttuk ezt a pontot, ezért aztán azt hittem nem kell semmire figyelni, mert úgyis meglesz. Hát meg is lett, de csak egy perc hiba után.
Összesen a 8760 méteren 38:47-et mentem, ami 4,5-ös kilométereken belüli átlagot jelent. Ez úgy gondolom nem olyan rossz, de azért még az egy perc hibát leszámítva is simán megvert Isti és Gábor, pedig ők 2 pontonként cserélték a térképet és mindig az ment elöl, akinél nem volt térkép. Tehát tulajdonképpen memóriapályát futottak és még így is megvertek.
Ugyan már kezdett sötétedni, de azért még kimentem a másik pályára, amit csak Trükkös pályaként emlegetett Mihók. Ez aztán szinte még könnyebb volt, mint a sima pálya, mert a rétek alapján igen jól el lehetett navigálni. Mondjuk a kettes pontra menet megszívtam, hogy a romok nem voltak bejelölve, mert nem jutottam át rajta és vissza kellett fordulnom. Ezzel buktam vagy 20 másodpercet és a sötét miatt is maradt benne egy kevés, viszont a futás itt már igen jól ment, meg is nyertem ezt a pályát. Persze akik jót mentek a nagy pályán azok nem indultak ezen, így lehet itt is jól kikaptam volna.

Margitsziget - trükkös pálya

A 8:05 az 1840 méteren egy kicsit jobb kilométerátlag, mint a hosszú pályán, de úgy gondolom, hogy hiba nélkül itt akár a 4 perces átlagtempó is meglehetett volna.
Levezetésnek futottunk még egy szigetkört Gyurival, majd visszakocogtunk hozzájuk. (34:21)
Végre itt vannak tehát a versenyek és egyben a tavasz is, hisz remek idő volt ma. Élveztem is az edzést szinte végig.
 
Összesen 21km 96:27

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.