Az első végigcsinált résztáv

Ma reggel kicsit nehezebb voltam, mint tegnap. A 71,4kg mindazonáltal még mindig teljesen jó, hisz ennél kevesebbet csak tegnap mértem.
Délután elég álmos voltam, mikor hazaértem és nagyon nem volt kedvem futni indulni. Talán kicsit kimerült is vagyok az elmúlt másfél hét edzéseitől, de ez nem lehet vészes. Azért persze rászántam magam a futásra, de mikor az első lépések után elkezdett fájni a jobb combom, akkor elkezdtem azon spekulálni, hogy ki kellene hagyni a mai edzést, vagy legalábbis egy könnyű futássá kellene alakítani. Végül aztán a hátsó útvonalon végigfutva csak eljutottam az atlétikai pályáig és már nem fájt annyira a combom, így a résztávot is bevállaltam. Repülőztem hatot, majd nekiálltam a 10×400 méternek. Olyan 80-85 közöttieket akartam futni csak lazán, köztük pedig pihenőképpen fél kört kocogtam olyan 70 másodperc körüli időre.
A gyors négyszázak:
81,1
82,6
81,1
83,0
82,2
79,6
78,6
78,9
79,5
78,2 Megnyugvási: 53 (174/121) 
 
A második fele igencsak kemény lett és már nem is esett jól, sőt tulajdonképpen egy kőkemény résztávot nyomtam. A történethez tartozik, hogy épp ekkor jelentek meg ifi focisták a pályán és meg kellett mutatnom, hogy mi az a valódi edzés. Mondjuk ez a 80-as négyszázakkal nem tudom mennyire sikerült, de azért az nagyon durva volt, hogy én két kört haladtam, amíg ők csak egyet. Persze összesen nem futottak többet négy körnél, így a végén már megint egyedül köröztem, de ekkor már nem lassítottam, hisz a végére belassulni nem lett volna szerencsés.
Úgy tűnik tehát, hogy a hazai foci színvonala még hosszú időre biztosítva van a jelenlegi, vagy még alacsonyabb szinten.
Az utolsó résztáv után elindultam haza a Győri út mellett és ez kezdetben még jól is esett, de a vége már elég szenvedős lett. Az utolsó két kilométeren már csak a végét vártam. Tudtam volna normális tempót is futni, de éreztem, hogy kész vagyok. Hiába. Rég nem résztávoztam és ez most az eddigiekhez képest kemény volt. Elégedett is vagyok vele, de egyben azért ráébredtem, hogy kezdek kicsit kidőlni és rámférne már lassan egy kis pihenő. Ezt mutatja a pokoli rossz megnyugvási pulzusom is.
 
Összesen 20km, 93:36
 
Max. pulzus: 174
Átlag pulzus: 143
Megnyugvási: 16 (135/119)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.