Futás merülő elemekkel, teliholdnál

Ma reggel mért 71,7kg majdnem 1 kilóval kevesebb, mint az eddig legkevesebb. Ha lassabban is, de azért még mindig fogyok. Szerencsére már nem is kell olyan sokat, úgyhogy lassan a súlyomat tekintve elérem a célom.
Viszonylag későn értem haza, ráadásul Geri is beteg, így egyedül indultam futni. Váltakozóhoz nem sok kedvem volt, így a hegy felé vettem az irányt és a szanatórium völgyön futottam fel. Félúton 10:14-nál voltam (149-es átlagpulzus), míg a tetejére 17:36-al értem (154-es átlag), ami több, mint egy perccel elmarad a legjobbtól, de ez ma bőven elég is volt, mert a völgy tetején elkanyarodtam balra. Itt egy hatalmas vaddisznó állta el az utamat, ami nem nagyon akart odébbmenni, sőt még néha fujtatott is. Olyan 10m-re eltávolodott tőlem, de ott megállt. Egy percig voltunk így el és már azon gondolkoztam, hogy a kerítést megmászva kikerülöm én, de előbb még megkötöttem a cipőfűzőm. Mire befejeztem szerencsére a vaddisznó odébbállt, így tovább tudtam futni az úton. A dózerre kiérve elindultam a Baji-vadászház felé és egészen sokáig futottam erre. Még olyan 1km lehetett a vadászházig, mikor megfordultam és abban a pillanatban elkezdett villogni a Myo XP lámpám. Ez csak annyit jelent, hogy merül az elem, de ez most épp elég volt, mert már eddig is elég halványan világított. Lekapcsoltam a lámpát, mert telihold volt és a dózeren így is teljesen jól lehetett látni. Persze amint egy felhő takarta a holdat sötétebb lett, de a fák árnyéka is sokat rontott a látási viszonyokon. Egész sokat mentem így és a tempó is nagyon jó volt, akárcsak idefele a laposabb részeken. Végül azért felkapcsoltam a lámpát, mert nem akartam, hogy egy vadász rámlőjön, mert vadnak néz. Így aztán a hátralévő részt helyzetjelzővel a fejemen teljesítettem néhol lekapcsolva még a lámpát, hogy a végére maradjon benne némi kakaó.
A lejtős, vagy sík szakaszokon nagyon pörgött a lábam, de a meredekebb felfelében éreztem, hogy nem csak a lámpa elemei merülnek, hanem kicsit én is fáradt vagyok. Azért különösebb gond nélkül egész jó tempóban letudtam ezt a mai 20km-t, sőt még az is felmerült bennem, hogy lehet 21 is megvolt.
Utólag jó érzés volt, hogy megcsináltam az edzést és még csak meg se szakadtam, élveztem is. Gyönyörű volt az erdő így késő este, teliholdnál. Csillagok a fejem felett én meg csak futok egyedül a hold fényénél. Még a végén megszeretem a sötétben egyedül futást. 🙂
 
Összesen 20km, 500 szint, 102:32
 
Max. pulzus: 186 (ez nem létezik. tuti nem volt még csak 170 sem)
Átlag pulzus: 141
Megnyugvási: 46 (136/90)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.