Ripszám Henrik emlékverseny

Tegnap este megint bűnöztem egy kicsit és elég rendesen kajáltam még egész későn is. Hétfőn reggel biztos meg fog mutatkozni, ha a mérlegre állok.
Már egy ideje beterveztük a mai Ripszám Henrik ev.-t, így ma oda mentünk fel. Bemelegítésre sajnos nem sok idő maradt, meg aztán nem is akartunk annyira rohanni, így még fél kilométer se valószínű, hogy volt amit a rajt előtt futottam. Ludvig Lacival, Ludvig Petivel és Árpikával négyesben vágtunk neki a "versenynek", de elég nehézkesen indultak a lábaim. Arra azért rábeszéltem a fiukat, hogy ahol lehet kerüljünk, ugyanis a bokámat nem ragasztottam le. A Fazekas-hegy után persze egyből mindenen keresztül egyenesen mentünk le, de azon kívül, hogy kicsit óvatoskodtam nem történt semmi. A kettes pontra jó nagy kerülővel másztunk fel, ami miatt persze egyből elénk kerültek azok akiket előtte lehagytunk, de itt sem akartam terepen futni. Itt már le is maradtak Píték, így Árpikával kettesben mentünk innen tovább. Persze a hármasra se a leggyorsabb útvonalat választottuk, mert az aszfalt helyett a Hárshegyi körúton mentünk, de ma nem az idő számított. Nem is mentünk gyorsan, pedig itt már egészen nagy kedvem volt mozogni, ami néhány felfelében meg is mutatkozott. Innentől az útvonalban már nem volt nagy variációs lehetőség, de azért kisebb szándékos kerülők ezután is voltak. A János-hegyi nyereg előtt megláttuk Józsa Gábort és Zsebe Istit, ahogy az optimális útvonalon épp a dzsuvát túrják, majd a pont után el is léptek tőlünk. Mentek rendesen, de ez nem csoda, hisz rekordot akartak futni és futottak is. A lefelében aztán összetalálkoztam Gyalog Zoliékkal, akik a János hegy tetején keresték a pontot, lévén, hogy a térképen oda volt rajzolva. Nagy amatőrség volt erre hagyatkozni, hisz így elég rossz helyen keresgéltek.
Én még valamikor 7 éve futottam Ripszámon, így tudtam hol vannak a pontok, bár azért rajt előtt ránéztem a rendes térképre is. Futás közben nálam volt ugyan a 82 éves térkép másolata, amit a rajtban adtak, de ha jól rémlik, akkor rá se pillantottam egész futás alatt.
A célba végül 57:20-as idővel értem, ami igen gyenge idő, de egyáltalán nem futottam ki magam és kerültünk is rendesen. Gábor 39 perccel új rekordot futott, ami azért brutál jó idő. Én 45 alatt nem valószínű, hogy most tudtam volna futni.
Skulóval, Istivel és Gáborral még levezettünk szűk 3km-t, így az edzés a tervezett 15km nem lett meg, de egyedül nem volt kedvem még 1km-vel megtoldani a futást a végén, így maradt a 14km.
 
Összesen 14km, 350 szint, 73:10
 
Max. pulzus: 165
Átlag pulzus: 144
Megnyugvási: 41 (139/98)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.