Szilveszteri Futás – Tata

Tovább gyarapodott a súlyom, pedig fogyni szeretnék, bár a 76,2kg gondolom még belefér a normális ingadozásba.
Ma se kellett egyedül futnom, mert Tatán szilveszteri futást rendeztek a tó körül, ráadásul Geri is ma tért vissza a mandulaműtétje után. Szántó család (Ritát leszámítva) velem jött át Tatára, majd gyors nevezést követően már melegítettünk is Gerivel és Bencével. Közben összetalálkoztunk Geri egyik ismerősével, aki mellesleg futóbolond ( Fridman ).
Nem lett túl sok a bemelegítés, de azért 1,5km-t csak összehoztunk (7:17), majd beálltunk a tömegbe, ahol egy csomó ismerőssel találkoztunk és egész jó volt a hangulat is. Előre megbeszéltük Gerivel, hogy együtt fogunk menni, de azért azt megjegyeztem, hogy ha nem mész 4 perceseken belül.
A kedvem a rajt után kicsit kezdett letörni, mert azt reméltem nem fogunk ennyire rohanni. Úgy tűnik Geri egész jól átvészelte a kihagyást, mert 4 percen belüli tempóval sorra előzgettük ki az embereket.
Úgy 2 kilométer tájékán már kezdett kellemetlen lenni a tempó, mert a bemelegítés nem volt valami acélos. Ha ezt tudom, akkor biztos többet melegítek. Olyan 3,5-4km-ig mentünk így és már kezdtem magam összeszedni, vagy csak bemelegedtem mikor Geri kezdett behalni. Azért a kihagyás az kihagyás, szóval szép lassan elkezdtünk lassulni és egész kocogós tempóra váltottunk. A vége felé még kicsit gyorsultunk,majd a legvégén még hajráztunk is. Az időnk 29:10 lett, ami a 7125 méteres tókörön alig van 4 perces átlagtempó fölött. Ez azért jócskán meglepett, mert összességében nem szakadtam meg és az átlagpulzusom is 160 volt.
Gyorsan megfordultam és visszafele kezdtem kocogni Bence elé. Ez nekem levezetésnek pont jó is volt, mert jó 1km után szembetalálkoztam Bencével és végül mellette futva fejeztem be az edzést. Persze Bence a bátyjához hasonlóan hajrázott egyet a végén.
Jó kis edzésvolt ez is, akárcsak az előző napok edzése, de most már kezdem érezni, hogy rámférne valami könnyebb futás, hogy kipihenjem magam.
 
Összesen 11km, 47:04.
 
Max. pulzus: 169
Átlag pulzus: 152

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.