Újabb technikai edzés a Gém-hegyen

Délutánra egy hosszabb edzés maradt, mert a Gém-hegy távoli részére mentünk ki edzeni.
A kifutásba belecsúszott egy kis bozótozás is, mert sikerült ugyanott elvétenünk az irányt, mint tavaly, de azért távban nem lett több és 16:05 alatt ki is futottunk.Gém-hegy - ARAK edzőtábor
Én egyből nekivágtam a pályának, mert nem volt kedvem kint fagyoskodni a ködös időben. A tavalyival ellentétben most nem szakadt a hó, de a tavaly és a fák már éppen fehérek voltak.
Meglepően jól kezdtem a pályát és ugyan nem erőltettem magamra versenyközeli tempót és a lábam elé is igen sokat nézegettem egész jól haladtam és nem is hibáztam a 8-as pontig. Ott egy kicsit túlfutottam (hiba: 0:20), majd a következőre is tettem egy kanyart (hiba: 0:10). Nem valami tudatosan mentem, de érzésre is simán jöttek, valamint az apró hibák korrigálása is gyorsan ment. Elég rossz amúgy úgy tájékozódni, hogy a földet  bámulja az ember, mert a térképből és a terepből is jóval kevesebbet látok, mint egyébként.
A tizesre direkt mentem felülről, hogy a bokámat ne kínozzam egy ilyen oldalazással, de ami azt illeti mehettem volna még feljebb, akár a hegy tetején. A pontfogás sima ügy volt, pedig a ködös időben csak a benyúló erdőfoltok és a völgyek adtak némi támpontot. Itt ment el mellettem Bogos Tomi, de nem nagyon próbáltam utána rohanni, egyrészt a bokám miatt, de fizikálisan sem ment volna, mert épp felfelé jött.
Innentől, ha nem is az optimális útvonalon, de hiba nélkül mentem a pálya végéig. Ahol nem volt muszáj, ott nem szaggattam magam a dzsuvában és nem mentem be a meredekebb részek közé se.
Az utolsó pontot nem találtuk, de mivel Guszlev Anti és Pápai Ildi is ugyanott kereste és szerintük is jó helyen voltunk, így fél percet ha szántam rá, hogy körbenézzek és miután tutira meggyőződtem arról, hogy nincs kint a pont a jó helyen befutottam a célba.
A 6,1km-es pályán 55:49-et mentem 149-es átlagpulzussal, majd a célból visszaindultam azonnal, mivel nem volt ott senki.
Visszafelé már éreztem, hogy kicsit kevés volt az ebéd és fáradt vagyok, de azért alapvetően könnyen ment a futás hazafelé és 16:37 alatt vissza is értem.
 
Összesen 14km, 340 szint, 88:32.
 
Max. pulzus: 164
Átlag pulzus: 148
Megnyugvási: 46 (144/98)
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.