Mint két hete

Megint ugyanaz játszódott le, mint 2 hete pénteken, azaz Fehérváron voltam Editéknél és ezen a pénteken se volt kedvem kimenni futni, majd hosszas időhúzás után csak rávettem magam, hogy fussak egy tizest. Elég rendesen megvan az izomlázam a szerdai tornatermitől, sőt még egy kicsit erősödött is, de ettől még edzeni kell, sőt…
Ugyanazt a kört futottam, mint két hete, de most nem vittem fejlámpát. A Nagyszombati úton futva azon gondolkoztam, hogy miért olyan nehéz elindulni futni és mi értelme van az egésznek, ha nem is élvezem. Ebből aztán arra jutottam, hogy ha elindulni nem is mindig jó, de ha futás közben már nem érzi az ember nyűgnek az edzést, akkor nincs gond. Ha még ilyenkor sem élvezem, akkor már csak az lehet a mentség, ha nagyon kemény az edzés és utólag tölt el jó érzés amiatt, hogy ezt is megcsináltam. Ha ez se teljesül, akkor van gáz, hisz úgy már tényleg csak szenvedés az edzés.
Szerencsére most már futás közben jobban éreztem magam és bár néha már vártam, hogy vége legyen, azért nem volt rossz. Jól elgondolkoztam és a Bory-vártól felfelé megint kicsit gyorsabban jöttem bár alapvetően lazábban futottam, mint 2 hete.
Ennek ellenére az időm 4 másodperccel jobb lett, mint akkor, de ez aligha számít. A pulzusom is kicsivel jobb, szóval azért valószínűleg fejlődök és ez még egy könnyű futáson is lemérhető.
 
Összesen 10km 80 szint, 48:07.
 
Max. pulzus: 154
Átlag pulzus: 144
Megnyugvási: 51 (149/98)

“Mint két hete” bejegyzéshez egy hozzászólás

 1. Szia Zoli,
  kár, hogy nem tudtam elmenni tornatermire. Pedig beterveztük, hogy az egész családdal megyek és a gyerekek addig labdáznak vagy rohangásznak amíg mi edzünk. Majd januárban.
  Túlestem egy hányásos-hasmenéses fertőzésen marha rossz volt. Meg persze kimaradt 1 hét és fogytam pár kilót. Meg jól legyengültem. Ilyen az élet. Legalább megtanultam otthon pár dolgot( a Ramóna és a kisfiam 4 napig kórházban voltak.) Pl: mosógép bekapcsolása-beállítása, krumplifőzelék főzés…
  De: a betegség 5. napján már elmentem a kutyákkal (egy újdonság az új vizslámmal)sötétben 30 percet futni. Hétvégén meg megint irány a hosszú hegy. Vettem egy telefont amin zenét is tudok hallgatni és ezzel futok majd mostanában. Mindig van valami
  újdonság. Mostmár talán egy kis hó hiányzik…
  Tavaly ilyenkor már jóval többet edzettem. De kit érdekel? Majd a tájfutás úgyis kárpótol mindenért.
  Úgy néz ki Dec. 27-én lesz a közös futás Szomódról. Meg még egy 30-án. Ha véletlenül jönnétek, akkor szóljatok. Beírom a lev.listába is.
  Vigyázz a lábadra!
  Á.P.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.