Tervek az alapozás kezdetén

Így az alapozás kezdetén megpróbálom összeszedni, hogy mit várok a 2007-es szezontól.
Mivel sajnos a sérülés hatása még most is érződik rajtam, így a decembert arra szánom, hogy utolérjem magam. Ennek fényében semmi extrát nem fogok bevállalni, így se durva résztávokat, se kemény terepfutásokat nem tervezek.
December végétől aztán jönnek majd sorra az edzőtáborok és a terepfutások, valamint egyre keményebb hosszú futásokat és résztávokat is tervezek, de ennek nyilván valamekkora gátat fog jelenteni, hogy dolgozok, így néha igen kevés időm marad edzeni. Próbálok majd részt venni a lehető legtöbb edzőtáborban, hogy világosban és társaságban tudjak edzeni, ha az időjárás is úgy akarja, akkor terepen és térképpel.
Természetesen mint minden eddigi alapozásomnak a Hosszútávú OB-ra történő felkészülés a fő célja. Ha ott sikerül jó eredmény elérni, akkor az alapozással már nagy baj nem lehet. Számszerű eredményt mindig nehéz mondani, mert sok függ az ellenfelek elvégzett edzésmunkájától, de az biztos, hogy jövőre már nem szeretném helyezésekkel beérni, hanem a dobogóra is fel akarok állni egy egyéni bajnokságon. Jó lenne, ha ez rögtön a hosszútávú OB-n lenne.
Az év során megpróbálok majd sok külföldi versenyen indulni. Most úgy néz ki, hogy a Lipica Open és a Plitvicei tavaknál rendezett Alpok Adria Kupa mindenképpen ezek között lesz, de jó lenne a nyáron is elindulni egy nagy ötnapos külföldi versenyen. Ami esetleg még szóba jöhet az egy rövidebb skandináv kiruccanás, de ehhez nagyon össze kell jönnie mindennek.
Idehaza természetesen maradnak a fő versenyek a bajnokságok, valamint ezen kívül próbálok majd a kiemelt rangsorolókra és a Hungária Kupára nagyobb figyelmet fordítani.
Igazán nagy célverseny jövőre tehát nem lesz. A válogatott programokat csak eszköznek fogom használni, így az, hogy egyáltalán elindulok-e majd a válogatókon még kérdéses. Az mindenesetre biztosnak tűnik, hogy nem leszek válogatott. Egyrészt a fiatalok túl jók, hogy megverjem őket, másrészt Düdü elképzeléseivel nem tudok azonosulni, így kapásból ki fogom hagyni a minimum 4-5 kötelező Cseh hétvégét.
Elsősorban az lesz tehát a célom, hogy élvezzem a tájfutást és a nekem tetsző versenyeken kihozzam magamból a maximumot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.