Könnyű futás Petzl MYO XP-vel

Ma is sokáig voltam bent a munkahelyen, ráadásul utána bementem Fehérváron a Nomád sportboltba venni egy ledes fejlámpát, így igen későn indultam el hazafelé.
Mivel Geri ma nem ér rá, így tettem be futócuccot, hogy a Vértesben megálljak futni. El is terveztem, hogy a Gránás térképpel futok egyet, hiszen ott sok a nyílt rész, legkorábban ott tudok megállni és nem is edzettem rajta mostanában.
Mikor öltözködtem már láttam, hogy nem fogom tudni világosban befejezni az edzést, így felvettem a vadonat új Petzl Myo XP fejlámpámat. Térképpel indultam neki a futásnak, de nem volt már annyira világos, hogy jól lássam, így csak egy egyszerű terepfutássá minősítettem az edzést. Terepen mentem amennyit tudtam és közben gyönyörködtem a tájban, ami egyszerűen meseszép. Nem igazán éreztem úgy, hogy különösen jól menne a futás, de rosszul sem ment. Felfutottam a terep 3 legmagasabb pontjára és próbálgattam a lámpámat. Ez kezdetben még csalódás is volt, mert félig világosban nem visz el 65 méterre még a Boost üzemmód sem. Ahogy sötétedett, úgy szerettem bele a lámába. Lazán be lehet vele menni az erdőbe is, sőt tájfutó pályát is lazán lehet vele futni. No azért a 10-20 wattos halogén lámpával nem ér fel, de nem esnék kétségbe, ha ilyennel kellene versenyeznem.
Hihetetlen, hogy egyetlen led mire képes. 70 órát bír egyetlen feltöltéssel max. teljesítménnyel. Azthiszem nem aggódnék, hogy lemerül a lámpám egy versenyen, ha ezzel mennék.
Néhol futás közben megint érzem a bal térdem alatt azt a fájdalmat, amit egy évvel ezelőtt is. Nem vészes, de azért zavaró tud lenni, ha megérzem.
Azért nem ez foglalkoztatott futás közben, hanem leginkább az új lámpa. Kegyetlen drága volt és még elemet is kellett hozzá venni, de mindenhol ennyibe kerül és elvileg sose megy tönkre. Azért 3 év garancia van rá.
Mostantól március végéig mindenesetre elég rendesen igénybe lesz véve, legalábbis most, hogy beruháztam a MYO XP lámpába kénytelen leszek rendesen edzeni.
Azért érdekes, hogy szép lassan egy kész vagyon kerül az ember testére futás közben. A Polár óra, Petzl lámpa, Nike cipő mindennapi társam lesz a futásban és minden bizonnyal nem rajtuk fog múlni, hogy mit érek el.
 
Összesen 11km, 340 szint, 56:05.
 
Max. pulzus: 158
Átlag pulzus: 137
Megnyugvási pulzus: 38 (126/88)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.