Lendületes futás az Ingó-köveken

Munka után a Sóstói-stadionba mentünk az új atlétikai centrum átadójára és mivel úgy tudtuk, hogy háziversenyt is rendeznek rajta futásra készültem. Gondoltam, hogy valami 10 perces 3000 métert kiszenvedek és akkor bemelegítéssel, levezetéssel meg is lesz a mai edzés. Mikor odaértünk már tudtam, hogy itt aligha fogok én edzésképpen versenyezni, mert egy rakat kiöltözött ember ácsorgott a pálya mellett, a pályán pedig valódi atléták melegítettek. Mint kiderült kicsit félreérthető volt az invitáló e-mail és egy meghívásos verseny zajlott a pályán. Megnéztünk pár számot, majd hazamentünk egész korán, hogy még ki tudjak menni Editéktől edzeni.
Egyedül indultam a Velencei-hegység felé és érdekes módon nagyon jól éreztem magam. Az új Nike Steens III cipőmben már harmadszor futottam, de most először éreztem úgy, hogy különbség lenne a letaposott régi cipőim és e között. Valahogy olyan jólesően puha volt minden lépés. Ezt szoktam szeretni az új cipőkben.
A lefele így igen könnyed és pörgős lett egyben, majd az Ingó-kövek tájfutó térkép szélétől, a nyílt részeken sem ment rosszul, bár elég rendesen kellett kapaszkodni egy-egy nagyobb felfelében, de ezek nem voltak olyan hosszú emelkedők, hogy ne bírjam megfutni őket. Próbáltam lendületesen futni, ha már egyszer mára versenytempót terveztem és az adottságokat kihasználva végig terepen futottam. Ugyan ezek a füves domboldalak nem olyan nagyon kemények, mint egy mély talajú erdő, de azért valamennyit csak számít, hogy nem aszfalton, vagy földúton futottam. Tettem egy nagy kanyart az Anikó-forrás felé, majd a domboldalban próbáltam visszaszintezni, néhol felfelé húzva. Végül annak a dombnak a tetején értek ki az erdő szélre, amin pár éve dombokat futottam. Innentől kicsit pörgősebben futottam a lefelének köszönhetően a Csala patakig, majd visszakocogtam a Nagyszombati útra.
A vége felé is éreztem, hogy jól megy a futás. Ha nincs nagy fölfelé, akkor tudok gyorsan haladni és még élvezem is.
Nem tudom miért, de a mai edzés nagyon jól sikerült. Nem gondoltam volna, mikor elindultam, hogy sikerül majd megcsinálnom a pörgős edzés.
 
Összesen 12km, 300 szint, 54:28.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.