Nagyon jól sikerült 6x1000m

A mai nap elég sokat beszélgettem MSN-en Gösswein Csabival, mivel mindenáron szeretne jobb belátásra bírni a válogatottságot és főleg a Világkupát illetően. Nem hiszem, hogy sok értelme van a dolognak, hiszen Düdü hajthatatlannak tűnt. Mindenesetre Csabi felvette vele a kapcsolatot ezzel kapcsolatban, pedig próbáltam erről lebeszélni. Most úgy néz ki jobban elgondolkozott a dolgon, sőt Csabi szerint meg fogja gondolni magát. Ráadásul Csabi szeretné, ha váltó is lenne a Világkupa futamon, ami abban az esetben, ha Zsebe Isti is utazik már csak rajtam fog múlni. Szóval most nagyon nem tudom, hogy mit tegyek, ha Düdü meggondolja magát. Egyrészt nem poénból mondtam le a válogatottságról, másrészt viszont nem szeretném ha miattam szívna Csabi és Isti. Az biztos, hogy ha nem kellek a váltóhoz, akkor nem megyek.
Történt még egy kissé vicces dolog a délután, ugyanis érkezett egy látogató az edzésnaplómra a Google felől a következő kereső-kifejezésre: térkép nélküli tájékozódás
Szóval lassan már a Google is tudja, hogy béna vagyok. 🙂 Igaz még csak a 8. helyre sorol, de fogok én még feljebb jönni. Bár ha azt vesszük, hogy sikeres is lehet a térkép nélküli tájékozódás, akkor ez még dicsőség is lehet.
Egész nap felszabadult voltam a gondolattól, hogy mostantól nem kell megfelelnem senkinek és nagy kedvem van edzeni. Ennek ellenére elgondolkoztam rajta, hogy a mára tervezett résztávot el kellene halasztani és csak egy könnyűt futni, főleg, ha esik az eső. Végül elállt az eső és szép volt az idő, így bevállaltam az edzést.
Geri jött át hozzánk és tőlünk indultunk az atlétikai pálya felé. Útközben elég nagy pocsolyák voltak és nem is éreztem úgy, hogy jól menne a futás, így az is felmerült bennem, hogy ha nagy a sár a pályán, akkor csak egy könnyű futás lesz a mai. A pályára kiérve aztán vegyes állapotot tapasztaltunk, mert csak 2 helyen volt zavaró pocsolya és úgy döntöttünk, hogy azt a fűre felugorva ki tudjuk kerülni. Az egyik a kanyarban volt, a másik az egyenesben, így levágás és kerülő egyaránt volt, de összességében az 1000m megmaradt 1000m-nek. Talán kicsit nehezebb is lett.
Csináltunk 10 repülőt, majd gimnasztikáztunk is egy kicsit. A repülőzés vége felé kezdtem érezni, hogy egész jól megy a futás, de baromira féltem, hogy a tervezett 6x1000m nagyon kemény lesz. Ennek megfelelően a korábban kitalált 3:30-as tempó lett kitűzve célnak 2 perc pihenővel. Hogy csak kétszer kelljen a pocsolyákat kerülni ezer méterenként mindegyiket ugyanonnan kezdtük és a pihenőidőben átgyalogoltunk a füvön a rajthoz.
 
3:27,7   (168/100)
3:24,9   (172/103)
3:25,7   (173/113)
3:26,9   (174/113)
3:20,6   (177/118)
3:15,2   (180/140) 1 perces megnyugvási (40)
 
Az első ezer métert én vezettem, majd a másodikat Geri s ezután is felváltva folytattuk.
Az első 4 igazán könnyen ment, aminek nagyon örültem, tekintve, hogy azt hittem rosszabbul fog menni. Az 5.-ben Geri előrement 300-al a vége előtt és kicsit meghúzta. Olyan 37-38 lehetett az utolsó 200m, így egész jó lett az ezer is.
Az utolsóban aztán végig Geri ment elől és csak 600 után indult meg, addig 3:20-as tempót futva. Kicsit kemény volt a vége, de jólesett kifutni magam. Nem görcsöltem, de azért küzdöttem rendesen.
 
Mivel elég vizesek voltunk, így egyből indultunk vissza. Nagyon jólesett a levezetés, pedig nem szokott tetszeni a jó 4km-es hazafele út. Kegyetlen jó edzést csináltunk, pont olyan volt ami a mostani állapotomhoz és talán Geriéhez is kellett.
 
Összesen 16km, 1:09:42.
 
Max. pulzus: 180
Átlag pulzus: 144 (2 perces pihenőkkel)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.