Másodszorra már megy ez

Reggel 7:40-kor indultunk Budapestről edzőtáborozni a Főiskolás VB-re hasonló terepekre. Skuló, Koprivanacz Imi, Fekete Zsuzsi és én, majd Miskolctól Bogos Tomi utaztunk elsőnek a Kassától északkeletre található igen technikás terepre, amin első próbálkozásra kegyetlenül elvesztem.
Az előző alkalommal elég borús volt az idő, és nem láttam jól a térképet a sötétben, de most ilyen gond nem volt, bár most se volt szikrázó napsütés.
Bogos Tomi vállalta, hogy felvezeti a pályát, így ő indult el elsőnek, majd fél órával utána Zsuzsi, aztán Imi, én majd Skuló.Szlovák edzőtábor
A pályának elég nagy előítéletekkel vágtam neki, feltételeztem, hogy ha a múltkor úgy eltévedtem, akkor ez most se lesz másképp, de nem így történt. Ugyan a második pontra hibáztam vagy 3 percet, de utána szinte semmit, mintha zsinóron húztak volna úgy haladtam. Többnyire jól lekövettem hol járok és ha véletlenül el is vesztettem a fonalat, akkor is tartottam az irányt és az első markánsabb domborzati forma alapján helyretettem magam. Tulajdonképpen egész jó tempót tudtam futni és ahogy haladtam előre a pályán egyre jobban élveztem. A 9-es ponton elmentem Imi és Zsuzsi mellett is.
A pálya végén becsúszott ugyan 2 hiba, de az egyiken a szalagot nem vettem észre ami a versenyen aligha fog előfordulni ilyen közel a ponthoz. A másik hibám az utolsó pontra volt, amin sikeresen túlfutottam. Ezt jól elnéztem, de ha rendes pont van kint, akkor ezt is észreveszem.
Kiderült tehát, hogy nem a térkép volt rossz legutóbb, hanem én voltam a béna. Most javítottam.
Azt is kiderítettem, hogy a 2 hete futott pálya 14-es pontja tényleg rossz helyen volt, egészen pontosan ott, ahol sejtettem. Ott futottunk el ugyanis a még megmaradt pontmaradvány mellett.
 
Az 5950 méteres pályán jöttem 40 percet, ami már egész jó idő és a legjobb, hogy ráéreztem a terepre. A többiek 60 perc környékén mentek, így azért sejthető, hogy nem a terep lett könnyebb, hanem nekem sikerült elkapnom a fonalat. Úgy érzem legközelebb már tökéleteset tudnék itt futni, remélem a VB középtávon is legalább így megy majd és azt a pár hibát is elkerülöm amit most vétettem.
 
Összesen 9km, 300 szint, 50 perc.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.