Kicsit szenvedős váltakozó futás

Minden meg van már tervezve a Főiskolás VB-ig, így egész apróságokat is pontosan tudok előre. Megvan mikor vágatom le a hajam, mikor cserélek kontaktlencsét, melyik nap, mit edzek. Összeállítottam egy olyan MP3 listát, amiben csupa olyan szám van, amiről a futás és a Főiskolás VB jut eszembe és felpörget. Van Vangelis – Tűzszekerek , Queen – We Are The Champions, de még Rúzsa Magdi is. Most élek és örülök, hogy szép (borús) a nyár, tudom, hogy a legapróbb hibám megbosszulja önmagát. :)))
Teljesen VB lázban égek és szinte másra nem is tudok gondolni. Utoljára ifiként és juniorként mozgattak meg a világversenyek.
 
A mai nap egy résztáv volt tervbe véve, de valahogy nagyon fáradt vagyok és kicsit olyan érzésem van, mint ha bujkálna bennem valami. Ha nem ma jön ki a Főiskolás VB 3. bulletin, akkor talán el se indulok futni. Persze átolvasva minden tudnivalót a VB-ről a futás kihagyása már szóba se jöhetett, de erősen gondolkoztam, hogy csak 8-10km-t fussak. Ahogy haladtam előre kezdtem érezni, hogy annyira nagy baj nem lehet, mert kezdtem egész normálisan futni, így végül mégis csak a Kacsás-tó felé mentem.
Egyből elkezdtem a 2 perc gyors, 1 perc lassú váltakozót, amiből eredetileg 3 kört, azaz szűk 6km-t terveztem, de most úgy voltam vele, hogy ha egyet megcsinálok az már jó. Az eleje nem is esett valami jól, de aztán kezdett jobban menni és bevállaltam a 2. kört is és végül a harmadikat is.
Keményen nyomtam az edzést, mert ha már megcsinálom, akkor csak erősen van értelme. Főleg a lassúak voltak gyorsak ahhoz képest, amit utoljára Gerivel együtt futottunk. Így aztán sikerült 22:35 alatt futnom a három kört, ami kicsit jobb, mint eddig bármikor és 35 másodperccel jobb, mint múlt héten.
Mivel Edittől elkértem a Polár óráját, így most pulzust is tudtam mérni.
 
6km váltakozó (2 perc / 1 perc)  22:35 ; Max pulzus: 176 ; Átlag pulzus: 166 ; Megnyugvási pulzus: 42 (174/132)
 
Visszafutottam a szokásos útvonalon, miközben elkezdett esni az eső, így ma se úsztam meg elázás nélkül. Nem igazán érzem, hogy jó állapotban vagyok, kicsit fáradtan mozgok, de a lényeg, hogy megcsináltam az edzést és nem is lett rossz.
 
Összesen 16km, 120 szint és 71:46

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.