Jóleső könnyű futás

Lassan kezd nem normális méreteket ölteni, hogy mennyire a Főiskolás VB jár az agyamban. Munkába menet az autóban szinte minden számról a VB jut eszembe, ma pl. Vangelistől a Tűzszekerek szólt, ami teljesen felpörgetett.
Megy a felnőtt VB is, amit követek a neten és mikor megtudtam, hogy Kovács Ádám bokája kiment, egyből a Főiskolás VB váltónkat kezdtem félteni. Lehet kicsit önző dolog, de úgy érzem ott jók lehetünk és ezt nem szeretném már most elbukni 2 héttel a VB előtt.
Próbálok odafigyelni arra, hogy mit eszek. Le kell kicsit fogynom és ezért most teszek is. Este nem nagyon eszek, sőt délután 3 után szénhidrátot teljesen mellőztem. Nap közben persze rendesen zabálok, így nem fogok emiatt ledurranni.
Délután mikor hazaértem nem indultam egyből futni, mert meleg volt és nem is volt kedvem azonnal az erdőbe vetni magam, ráadásul a hét elején Geri se lesz, így egyedül kell futnom. Azért volt kedvem futni, így nem volt gond az elindulással.
10km könnyűt terveztem, bár gondolkodtam azon, hogy többet menjek, de inkább a gyors edzésekre koncentrálok, így a holnapira tartalékolok.
Rögtön a futás elején éreztem, hogy nagyon jól mozgok, laza vagyok és pörgök is, majd ahogy a hegyre értem éreztem, hogy erő is van bennem. Szanatórium völgyön mentem fel, majd csemetéskert és Turul volt az útvonal. Még mielőtt lefutottam volna a lépcsőn csináltam 10 repülőt is, ami szintén nagyon jól ment. Ez alatt és a hazakocogás alatt végig azon agyaltam, hogy mitől megy ilyen jól a futás és ez mennyire jó, így a VB előtt.
Lassan kezdek összeállni fizikálisan. Nem tudom miért ment ma ilyen jól. Lehet most kezd az elvégzett munka kijönni, vagy a gyorsabb futások hatása érvényesül. Lehet, hogy a kis lehülés, netán egy front hozza ki belőlem, vagy az, hogy többet aludtam mostanában és pihentebb vagyok. Érzem, hogy a VB-ig elvégzett gyorsító edzések és az edzőtábor hatására jó formában fogok rajthoz állni 16-án és az azt követő napokon. Kicsit fura, hogy tegnap még verseny volt és nekem meg ma megy jól. Korábban is volt már ilyen, hogy a terhelést követő napokon ment jól.
Technikailag az edzőtábor után kell teljesen tökéletes állapotba kerülnöm és akkor minden adott lesz egy jó szerepléshez. Kezd megjönni az önbizalmam is, csak arra tudok gondolni, hogy jól fog menni a VB.
 
A mai futás nagyon jól ment. Nagyon élveztem, remélem marad ez az állapot a VB-ig és végig pörögni fogok.
A 10km 50:34 lett, ami nem nagyon szokott ilyen jó lenni. Repülők 9:17.
 
Összesen 11km, 220 szint, 59:52

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.