Gerecse hegy megkerülése Héregről

Ma igencsak megugrott a súlyom lefele, mert a mérleg 75,2kg-t mutatott reggel. Jól indul az év. 🙂
Úgy volt, hogy rokonlátogatás lesz a mai program, de végül maradtunk Tatabányán, így adta magát, hogy Gerihez csapódva kimenjünk Héregre, hogy Futóbolondokkal (Fridman: Fridrich László ; Csanya: Csányi László) fussunk egyet.Gerecse hegy megkerülése Héregről - térkép
A terv szerint ez a Gerecse hegy megkerülése volt Héregi indulással. Bányahegy felé indultunk, hogy a végén ne a meredeken kelljen leereszkedni. Kicsit saras volt a talaj, így a bányahegyi emelkedő nem volt teljesen megfutható, bele kellett kicsit sétálni és fákba kapaszkodva megtenni pár tíz métert. A többit szépen megfutottuk Gerivel így Csanya és Fridman le is maradt. Ők egyébként túrafutó létükre a fölfeléket rendszeresen sétálták, de ez azthiszem érthető, ha az ember 100 kili körüli futásokra készül.
Innentől kicsit agyagos utakon vezetett az utunk és gyönyörködtünk a tájban a szemerkélő esőben. Amúgy nekem nem volt gondom az időjárással, mert alapvetően egész mérsékelt ahhoz képest, hogy január van. Maradhatna egész télen ilyen hómentes az idő!
A Hercegprímás kastély (egyházi üdülő) közelében, aztán már sár sem nagyon volt, így onnantól a tájban gyönyörködtünk és még turistákkal is találkoztunk a Kis-Gerecse hegy oldalában. Itt azért néztem rendesen, hogy hova lépek, mert jó köves a talaj.
Innentől szépen lecsorogtunk a dózerúton azaz a turistajelzésen. Már kezdett sötétedni is, mert 2:30-kor indultunk és volt párszor, hogy megálltunk, de azért még világosban sikerült befejezni az edzést.
Érdekes volt, hogy Király-kút előtt hirtelen vagy 5 fokot esett a hőmérséklet, mikor beértünk a kicsit ködösebb részre.
Már majdnem befejeztük a futást, mikor megbillent a jobb bokám, de ez most már csak olyan volt, mint régen, azaz meg se kellett állnom és egy-két lépés után már nem is éreztem, hogy "kiment" a jobb bokám. Úgy tűnik ilyen szempontból kezd rendbejönni a lábam, mert most nem volt ragasztva se és simán kibírta a megbicsaklást. Azért jó lenne az ilyeneket elkerülni, mert elég ha egyszer kicsit jobban kimegy és kész a baj.
Nagyon élveztem a futást, mert kifejezetten könnyű volt a tempó és ahol felfele volt és Gerivel kicsit elfutottunk ott is jól éreztem magam. Jó sokat beszélgettünk, szép helyen futottunk szóval igencsak jól kezdődik futás szempontjából ez az év. Bárcsak mindig így tudnék edzeni.
Polár távolságmérő órával a többiek 13,9km-t mértek és 410 szintet, de nekem a visszafutásokkal kicsit több lett mindkettő.
 
Összesen 14km, 450 szint, 82:18.
 
Max. pulzus: 168
Átlag pulzus: 139
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.